ÖĞRETMENİMİN ÇANTASI

Projemiz, gerçek nesneler ile çıkılan serüvenli bir yoldur. Süreç içerisinde tema ve etkinliklere konu edilen seçilmiş nesneler ile
öğrencilerin bilgi ve deneyime keyifli yollardan ulaşmalarına ve yaşamsal becerilerini geliştirmelerine imkan sağlar. Projemizde, çok yönlü düşünme fırsatı bulunacak, kapsamlı günlük akış içerisinde etkili sunumlarla kalıcı öğrenmelere meydan açılacak, öğrencilerimizin tüketim toplumundan çıkıp üretici birey olmaları doğrultusunda çalışılacaktır. Montessori, Regio, Emilia gibi pedagojiye gönül vermiş yaklaşımlardan ilham alınarak; çocuğun gelişiminde endüstriyel materyallerin kullanımını azaltıp gerçek nesnelerle günlük yaşamı düzenleme, temel becerileri edinme ve doğal materyallerle hayatı yorumlama amacı güdülmektedir.
Eğitimde adı yeni yeni anılan nesne temelli öğrenme yaklaşımının okul öncesi eğitimde uygulanabilirliğini, erken çocukluktan itibaren nesne ile öğrenme felsefesini öğretmen ve öğrencilerimizle buluşturmak asıl gayemizdir. PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: Saliha AKDEMİR